Știri de baseball: De ce un arbitru și-a pierdut slujba la World Series

NEW YORK –

Angel Hernandez era pe cale să arbitreze în Seria Mondială din 2018, înainte de a fi răsturnat de trei ori la prima bază pe recenzii video în timpul Meciului 3 din Seria Diviziei AL din acel an dintre New York Yankees și Boston, a scris MLB ca răspuns la ultimul său dosar legal.

Hernandez, născut în Cuba, a fost angajat ca arbitru al ligii mari în 1993 și dat în judecată în 2017, acuzând că a fost discriminat pentru că nu a mai fost repartizat la World Series din 2005 și a fost trecut pentru șeful de echipaj.

Judecătorul de district din SUA J. Paul Oetken a acordat o hotărâre sumară MLB în martie 2021, iar Hernandez a cerut Curții de Apel al 2-lea circuit din SUA în februarie să renunțe la decizia lui Oetken.

Hernandez a fost șef de echipaj interimar în perioada 2011-2016, la începutul sezonului 2020 amânat de pandemie și pentru o parte a sezonului 2021, dar nu a fost numit șef de echipaj permanent.

„Hernandez nu a prezentat, iar dosarul nu conține, nicio dovadă că acțiunile MLB s-au bazat pe rasa sau originea sa națională”, a scris MLB într-un dosar de 58 de pagini miercuri.

MLB a spus că Hernandez nu are o bază legală pentru a pretinde că nu trebuie să manifeste discriminare din punct de vedere statistic din cauza dimensiunilor relativ mici ale eșantioanelor implicate în cazul său.

Kevin Murphy, avocatul lui Hernandez, nu a răspuns la un e-mail pentru a solicita comentarii.

În răspunsul său de miercuri, MLB a scris că Joe Torre, pe atunci șef de baseball, l-a ales pe Hernandez pentru Division Series în 2018 „cu intenția de a-i oferi o oportunitate de a arbitra în World Series în acel an”.

„Hernandez nu a valorificat această oportunitate și nu a fost la înălțime”, a scris MLB. „A fost prima dată de la apariția reluării instantanee extinse în 2014 când un arbitru a avut trei apeluri anulate într-un joc postsezon. Pe baza performanței sale din timpul acelui joc de playoff din Seria Diviziei, Torre nu era încrezător în capacitatea lui Hernandez de a evolua eficient pe o scenă și mai intensă și, din acest motiv, nu l-a selectat pentru Seria Mondială din acel sezon.”

MLB a citat, de asemenea, eșecul lui Hernandez de a anula un apel pe care Adam Rosales de la Oakland l-a dublat și nu a reușit să degajeze peretele cu ceea ce ar fi fost un home run la egalitate în repriza a noua la Cleveland, pe 8 mai 2013.

„De ani de zile, Hernandez a refuzat să admită că apelul pe care l-a făcut a fost incorect și, în schimb, a încercat să dea vina pe calitatea echipamentului de reluare”, a spus MLB. „Incapacitatea lui Hernandez de a lăsa în urmă incidentul de la Cleveland – și insistența sa continuă că alții ar fi de vină pentru decizia sa greșită – au fost emblematice pentru motivul pentru care Torre l-a considerat nepotrivit pentru misiunile din World Series și un rol permanent de șef de echipaj. Problema nu a fost apelul rău în sine, ci reacția lui Hernandez la greșeala sa.”

Citând sezoanele 2011-2016, avocații lui Hernandez au declarat curții de apel într-un dosar din iunie că „MLB a manipulat evaluările de la sfârșitul anului ale domnului Hernandez pentru a face ca performanța lui la locul de muncă să pară mai proastă decât era de fapt. Evaluările de sfârșit de an ale domnului Hernandez pentru sezoanele 2011-2016 nici măcar nu se apropie de a rezuma cu acuratețe performanța reală a domnului Hernandez în acele sezoane.”

MLB a scris miercuri că „Hernandez s-a grăbit să alunge managerii, ceea ce aprinde tensiunile pe teren, mai degrabă decât să emită avertismente care ar putea dezamorsa acele situații. De asemenea, Hernandez nu a reușit să comunice cu alți arbitri din echipa sa, ceea ce a dus la confuzie pe teren și întârzieri inutile ale jocului.”

MLB a mai susținut, de asemenea, că Torre l-a observat pe Hernandez aruncându-și căștile după ce o analiză video a anulat unul dintre apelurile sale în 2014 și a aplicat greșit o regulă de înlocuire, ceea ce a dus la o întârziere de 14 minute și un protest în timpul unui joc dintre Boston și Tampa Bay pe 24 iulie 2019.

„În timpul investigației, MLB a concluzionat că Hernandez a ascultat în mod intenționat și înșelător o conversație confidențială cu un alt arbitru din echipa sa pentru a auzi ce ar spune acel arbitru cu privire la incident; iar când MLB l-a întrebat pe Hernandez despre asta, el a mințit despre conduita lui”, a scris MLB.

MLB a repetat, de asemenea, o acuzație pe care a făcut-o mai devreme în proces, potrivit căreia Hernandez i-a cerut pitcherului lui Cincinnati Reds, Homer Bailey, să autografeze 11 mingi de baseball, după un meci în care Bailey a lansat un fără lovitură în 2012.

Leave a Comment

Your email address will not be published.